Knut avslører utroskap: – Disse yrkene går igjen

– På julebord får samvittigheten fri

Thomas J. Winther, sexolog og familieterapeut ved helsehuset Villa Frisk i Sarpsborg, bekrefter at førjulstiden er høysesong for utroskap.

– Vi tiltrekkes av det vi ser ofte, og kollegene våre faller absolutt innenfor den kategorien. Kanskje er det spesielt en kollega vi har ekstra god tone med, uten at man gjør noe med det i hverdagen. Men så kommer julebordet, vi drikker mye og dømmekraften senkes – og samvittigheten får fri, sier Winther.

Etter mange år som familieterapeut, har Winther inntrykk av at «julebords-utroskap» er av de vanligste typene utroskap.

– Kanskje har man hatt en vanskelig høst hjemme, med mye styr og lite tid sammen som par. Etter hvert vier man ikke hverandre så mye oppmerksomhet som man bør, og det er veldig dumt, sier Winther, og fortsetter:

– Vi mennesker har et grunnleggende behov for oppmerksomhet, vi ønsker at noen skal se oss. Noe av det vi tiltrekkes mest av, er de menneskene som bekrefter oss. Hvis man ikke føler seg sett hjemme, og så plutselig opplever å få masse oppmerksomhet av en annen, så vil det oppleves som spennende.