Slik blir moden sex god sex

– Sex er helt klart viktig etter hvert som vi blir eldre. For noen kan det bli en ny gullalder, sier seksualvaneforsker.

– Sex er helt klart viktig etter hvert som vi blir eldre. For noen kan det bli en ny gullalder, sier seksualvaneforsker Bente Træen.

– Det er vanskelig å bevise at sex er sunt for helsa, men det kan føre til at du holder deg vital og i aktivitet, du blir tatt på av noen som bryr seg om deg og det gjør fysisk godt i kroppen, fortsetter hun.

For det går fint an å være seksuelt aktiv i eldre år. En ny studie Bente Træen har utført i samarbeid med kolleger fra Danmark, Belgia, England, Kroatia og Portugal, har undersøkt hvor seksuelt aktive kvinner og menn i aldersgruppa 60 til 75 år faktisk er.

Aktive eldre

– Egentlig ble vi ganske overrasket over at de var så seksuelt aktive som de er og at de er så tilfredse, sier Træen til Dagbladet.