Sexolog: Uten dette skranter forholdet

Det finner en ny studie nylig publisert i Psychological Science, ifølge Dagbladet. – Vi fant at hvor ofte par har sex, har ingen innflytelse på hvorvidt de oppgir å være fornøyd med forholdet, men sexfrekvensen påvirker mer spontane, automatiske reaksjoner – magefølelsen for partneren, sier forsker Lindsey L. Hicks fra Florida State University, hovedforfatter av studien.Sexolog og familieterapeut Thomas J. Winther er helt klar på at hyppig sex gjør at man blir mer fornøyd med forholdet.

Han får ofte bekreftelse på dette i sin praksis ved Curasenteret. – Forholdet skranter om sex uteblir, selv om paret er verdens beste venner. Uten fysisk nærhet er det ikke alltid nok å være drømmemannen, sier Winther til avisen.Etter sex og særlig etter orgasme, er produksjonene av tilknytningshormonet oksytocin på sitt høyeste.

Seksualvaneforsker Bente Træen legger imidlertid vekt på at seksualitet bare er ett aspekt ved forholdet. Det er mye annet som må stemme for at sexlivet skal fungere.- Tilfredshet med parforholdet, følelsesmessig nærhet og fysisk tilfredshet er alle dimensjoner som er knyttet til seksualitet, sier Træen ved Universitetet i Oslo.