Har du problemer med ereksjonen?

I så fall er du i godt selskap. I løpet av et livsløp sliter ca 50% av alle menn med erektil dysfunksjon.

Happy man with hot drink looking at wife

Ikke alene


Enkelte sliter konstant, andre i kortere eller lengre perioder (For å få diagnosen erektil dysfunksjon må tilstanden ha vart minst 3 måneder). Og spørsmålet mange stiller seg er: kan man få tilbake potensen?

Til tross for at dette er noe veldig mange menn har erfaring med, er det tydelig at mange synes det er vanskelig å snakke om. I forbindelse med at det skal lanseres et nytt produkt som skal hjelpe mot ereksjonsvikt, la Curasenterets Thomas ut en forespørsel blant venner og bekjente på Facebook om noen kunne tenke seg å være med å teste ut dette produktet. Det er påfallende hvor mange menn som da kommer med fleipende kommentarer til innlegget, men i innboksen rant det inn med seriøse svar. Det er jo interessant at noe som er så vanlig, skal være så pinlig å snakke høyt om. Det er ikke utenkelig at det handler om at vi legger mye av manndommen i å skulle fungere optimalt seksuelt. 

Årsaken til at menn har ereksjonsproblemer er sammensatte. Hvis det er nyoppstått, er det alltid viktig å utelukke om det kan være fysiske årsaker til det. Ereksjonssvikt kan ha sammenheng med alder, men også med kroniske sykdommer som diabetes, multippel sklerose, høyt blodtrykk, høye kolesterolverdier, hjertesykdom og depresjon. I likhet med at kvinner er anbefalt å sjekke seg jevnlig for celleforandringer i forbindelse med livmorhalskreft, bør også menn sjekke prostata jevnlig. Noe som overrasket oss er at så mange som 30-50 % av menn med diabetes har utfordringer med impotens.

Når man eventuelt har utelukket fysiologiske årsaker, kan man gå videre med å utforske hva impotensen da skyldes. Finner man årsaken, finner man gjerne løsningen også. Thomas har laget et nettkurs hvor han fokuserer på nettopp dette. Kurs: Erektil dysfunksjon

Finnes det hjelp å få om man sliter med erektil dysfunksjon?  Absolutt. Det finnes en rekke hjelpemidler, både medikamentelle og mekaniske. Utenom dette er det også flere klinikere som erfarer at samtaleterapi har meget god effekt. I mange tilfeller er det psykologiske forstyrrelser som er med på å gjøre det vanskelig å vedlikeholde en ereksjon under samleie. Det er viktig å ta det på alvor om man har utfordringer med ereksjonen. I første omgang, som nevnt tidligere, for å utelukke somatisk sykdom. Men også for å forhindre at det blir en ond sirkel, hvor selvtillit og tankekjør ødelegger så mye, at utfordringene fortsetter fordi man er redd for å ikke strekke til seksuelt.

Kurs: Erektil dysfunksjon

Kurset er deg som sliter med:

  • Ereksjonsproblemer
  • Impotens

Tilbakemeldinger fra tidligere samarbeid

Vi har lang erfaring innen våre tjenester, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra tidligere samarbeid med våre kunder.

Høgskolen i Østfold

Sine Eileen Torp Løkkeberg

«Thomas Winther har over flere år hatt undervisning på våre videreutdanningen «Vold i nære relasjoner» og «Tiltak mot seksuelle overgrep mot barn» ved Høgskolen i Østfold. Han fremstår som en trygg og kunnskapsrik foreleser, som benytter relevante eksempler fra egen praksis. Dette gjør undervisningen svært faglig relevant for de som arbeider i praksisfeltet med denne tematikken»

Prostatakreftforeningen

Kathrine Storm-Olsen

Prostatakreftforeningen engasjerte Thomas Winther til å holde foredrag og samtalegruppe på en serie mestringshelger for personer med prostatakreft og deres partnere. Dette er en gruppe hvor mange har senskader etter behandling som kan gi seksualitet og samliv store utfordringer. Thomas formidlet et til tider krevende tema med engasjement, varme og humor  – noe som også var med på å legge til rette for åpenhet og god dialog i de påfølgende samtalegruppene. Kathrine Storm-Olsen  – Prostatakreftforeningen

Utdanningsforbundet Sarpsborg

David Aleksander Holt

Utdanningsforbundet Sarpsborg arrangerte medlemsmøte med tema seksuelle overgrep mot barn og unge. Vi booket inn foredragsholder Thomas J Winther, som gav oss en inspirerende og tankevekkende kveld. Sterke historier, og ikke minst kjennetegn på hva vi som pedagoger kan observere og avdekke hos barn og unge som strever. Det var godt oppmøte av våre medlemmer, og vi anbefaler andre dette foredraget fra Thomas.

Hovedtillitsvalgt Fredrikstad FO

Ole Martin Kolberg

Thomas Winther er en strålende foredragsholder. Han evner å snakke om vanskelige temaer på en engasjerende og ufarliggjørende måte. Thomas har svært gode formidlingsevner, hvor det dypeste alvor blandes med lun humor.

Aldri kjedelig! Anbefales på det sterkeste